به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا نهبندانی افزود: روزانه به طور میانگین از ۲۵ تا ۳۰ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد نمونهگیری و به آزمایشگاههای این دانشگاه ارسال میشود که به طور متوسط نتایج ۲ مورد از این نمونهها مثبت شناسایی میشود.
وی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون از ۶۲۳ بیمار مشکوک به کرونا نمونهگیری شده که نتیجه ۳۱ مورد از این نمونهها مثبت بوده است.
رییس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: خوشبختانه تاکنون مورد فوتی ناشی از ابتلا به کرونا در مناطق زیر پوشش این دانشگاه ثبت و گزارش نشده است.
وی تصریح کرد: مواردی بوده که نتایج آزمایشات آنفلوانزا و کرونا در بیمار فوت شده مبتلا به بیماریهای قلبی یا ابتلا به سرطان و سایر بیماریها مثبت بوده، اما دلیل فوت ابتلا به کرونا نبوده است.
نهبندانی افزود: اکنون با سویه جدیدی از ویروس کرونا مواجه نیستیم و در حال حاضر سویه (J.N.۱) ویروس کرونا نوعی از امیکرون ضعیف در بین افراد جامعه در گردش است.
وی با بیان اینکه دوره کمون بیماری کووید ۱۹ حدود یک هفته تا ۱۰ روز است، بیان کرد: تب، سردرد، سرفه، خشونت صدا، بیحالی و ضعف، اختلال بویایی و چشایی در برخی بیماران از عمده علایم شایع سویه جدید کرونا به شمار میرود.
رییس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص وضعیت کنونی ابتلا به بیماریهای حاد تنفسی به ویژه کرونا در کشور و استان خراسان رضوی گفت: دادههای نظام مراقبت کشوری حاکی از افزایش موارد مثبت کووید ۱۹ در سطح کشوری است و بر اساس ارزیابی نظام مراقبت بیماریهای تنفسی حاد، در استان نیز از ابتدای اردیبهشت امسال درصد مثبت شدن نمونههای کووید ۱۹ نسبت به ماههای گذشته افزایش داشته است.
وی افزود: سفرهای نوروزی، حضور در تجمعات و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده نکردن از ماسک در دوران ابتلا به بیماریهای تنفسی و ... از جمله علل ابتلا و شیوع بیماری کرونا است.
نهبندانی با بیان اینکه برای پیشگیری از شیوع بیماریهای حاد تنفسی اعم از آنفلوانزا و کرونا اقدامات رفتاری پیشگیرانه بسیار موثر است، عنوان کرد: رعایت آداب تنفسی در هنگام عطسه و سرفه، استفاده از دستمال و دفع بهداشتی دستمالهای آلوده در سطل زباله در بسته، شستشوی مکرر دستها با آب و مایع صابون، استفاده از ماسک در محیطهای شلوغ از جمله مترو و اتوبوس از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی بیان کرد:همچنین هنگام مشاهده علائم تنفسی در خود یا اطرافیان، تغذیه مناسب برای تقویت سیستم ایمنی بدن، مخصوصا در گروههای پرخطر از جمله مادران باردار، سالمندان، کودکان و افرادیکه بیماری زمینهای دارند بسیار مهم است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام است.